На 12 декември Русия изстреля най-малко 15 дрона камикадзе Шахед от района

...
На 12 декември Русия изстреля най-малко 15 дрона камикадзе Шахед от района
Коментари Харесай

Лондон: Русия изстрелва дронове от все повече места в Крим

На 12 декември Русия изстреля минимум 15 дрона камикадзе " Шахед "  от региона на Балаклава в Крим. Това е нова площадка за изстрелване на безпилотни летателни апарати на юг от Севастопол. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12205
Припомня се, че на 5 декември съветски публични лица са съобщили, че са прихванали 41 офанзиви на украински дронове срещу съветска военна инфраструктура в Крим, в това число в покрайнините на нос Чауда.

Отбелязва се, че нос Чауда, в югоизточен Крим, е известна площадка за изстрелване на дронове " Шахед ", употребена от руснаците от началото на септември 2023 година

В момента Балаклава е петата доказана площадка за изстрелване на дронове, използвана в съветските интервенции против Украйна, наред с площадките на нос Чауда, в град Ейск, Приморски и Курск.

Според английското разузнаване е доста вероятно Русия да разшири своите благоприятни условия за изстрелване на дронове камикадзе на няколко места като мярка за отбрана на силите и за усложняване на украинските старания за противовъздушна защита.

Русия евентуално ще употребява спомагателни площадки за изстрелване в отговор на украинските офанзиви, като принуди Украйна да се приспособява към новите директни коридори на тези системи, показват от английското МО.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР